Sufleu cu şuncă şi praz

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu cu sunca si praz din: cartofi, praz, sunca afumata, smantana, usturoi, lapte, branza, oua, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu cu şuncă şi praz

  • 1 kg de cartofi
  • 4 fire de praz
  • 100 g sunca afumata
  • 1/2 catel de usturoi
  • 200 ml de smantana
  • 200 ml de lapte
  • 150 g de branza
  • 4 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii şi tă­iaţi-i rondele subţiri. Tăiaţi firele de praz în bucăţi de cca. 2 cm lungime, iar şunca, tăiaţi-o cubuleţe.

Ungeţi cu grăsime o for­mă, apoi ungeţi-o cu usturoi.

Aşezaţi rondelele de cartofi în stra­turi. Aşezaţi printre ele prazul şi şunca. Incălziţi smântână şi laptele. Topiţi acolo brânza şi lăsaţi-o să se răcească.

Incorporaţi ouăle şi condimentaţi amestecul obţinut. Turnaţi-l peste cartofi şi coaceţi sufleul cca. o oră.

Sufleu cu şuncă şi praz

Sufleu cu şuncă şi praz

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.