Sufleu de praz cu lapte
PrinteazaSufleu de praz cu lapte din: ouă, praz, lapte, fana, unt, cascaval, sare, piper, unt.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 600 g praz
- 300 ml lapte
- 100 g făină
- 100 g unt
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
- 25 g unt, pentru uns
Mod de preparare:
Tai prazul, îl fierbi în apă cu sare şi îl laşi la scurs. Separat, amesteci făina cu laptele, pui puţin pe foc atât cât să se încălzească, adaugi untul şi amesteci până când se topeşte.
Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă, încorporezi în praz sosul alb, gălbenuşurile, apof albuşurile, piper şi caşcavalul, amestecând continuu.
Ungi o formă de tartă cu unt, torni aluatul şi dai la cuptorul încins 25-30 de minute.
Sufleu de praz cu lapte
Pofta buna!