Sufleu de pastarnac cu pui

Printeaza

O reteta savuroasa de Sufleu de pastarnac cu pui din: pastarnac, piept de pui, pesmet, oua, marar si praf de copt.

Ingrediente:

  • 500 g pastarnac
  • 300 g piept de pu
  • 3 linguri pesmet
  • 4 oua
  • 1 legatura marar
  • un varf de lingurita praf de copt

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert în apă cu 1 linguriţă rasă sare pieptul de pui, împreună cu păstârnacul curăţat spălat şi tăiat în cubuleţe. Când începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma de câte ori este cazul. Fierbeti pieptul de pui şi păstârnacul la foc mic 30 de minute. Scoateţi pieptul de pui, lăsaţi-l puţin să se răcească, apoi tăiaţi-l în cubuleţe.

Păstârnacul scurgeţi-l de apa în care a fiert şi, cu ajutorul unui blender, faceţi-l piure. Puneţi în piureul de păstâr­nac cubuleţele de piept de pui, adăugaţi praful de copt, mărarul tocat mărunt, 2 linguri de pesmet, gălbenuşurile separate de albuş şi potriviţi de sare şi piper.

Omoge­nizaţi bine compoziţia, apoi adă­ugaţi albuşurile bătute spumă şi amestecaţi prin răsturnare. Puneţi compoziţia obţinută într-un vas termorezistent şi coaceţi sufleul în cuptorul încins circa 45 de minute, la foc potrivit.

Sufleu de pastarnac cu pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.