Sufleu de morcovi si cartofi

Printeaza

Sufleu de morcovi si cartofi din: morcovi, ulei, ceapa, faina, lapte, oua, cartofi, marar, seminte de coriandru, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:

  • 500 g morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 4 cepe
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 g cartofi
  • 1 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Spalati si curatati legumele. Taiati morcovii si cartofii in felii mai groase si puneti-i la fiert in sare

. (Pentru a pastra mai multe vitamine si minerale, puteti coace legumele la cuptor, intregi, in coaja).

Scurgeti legumele de apa si faceti din ele un pure. Radeti ceapa sau tocati-o cat mai marunt si caliti-o in ulei.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati faina si amestecati ingredientele pentru a nu se forma cocoloase.

Dupa 1 minut, adaugati laptele, treptat, amestecand mereu. Cand amestecul este omogen, turnati-l peste piureul de morcovi si cartofi.

Adaugati galbenusurile, mararul, coriandrul, omogenizati si condimentati, dupa plac.

Bateti albusurile pana cand obtineti o spuma consistenta. Adaugati aceasta spuma, treptat, in mai multe transe, in compozitia cu morcovi si cartofi.

Amestecati prin rasturnare, de sus in jos. Turnati amestecul intr-o tava sau vas termorezistent mai inalt, uns cu ulei si tapetat cu faina.

Coaceti sufleul la foc potrivit pana devine auriu si pufos.

 

Sufleu de morcovi si cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.