Sufleu cu legume si nucsoara

Printeaza

O reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de sufleu de legume din: morcovi, bulb de telina, cartofi, sare, cimbru, mozarella, oua, smantana, usturoi, piper si nucsoara rasa.

Ingrediente:Sufleu cu legume si nucsoara

  • 500 g morcovi
  • 500 g bulb de ţelină
  • 500 g cartofi
  • sare
  • 4 crenguţe cimbru
  • 300 g mozarella
  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 1 căţel de usturoi
  • piper
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţi potrivite. Fierbeţi-le circa 5 minute în apă cu sare. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă. Spălaţi cimbrul şi tocaţi-l mărunt.

Presăraţi jumătate pe fundul unei forme de sufleu unse, în prealabil, cu grăsime. Incingeţi cuptorul la 180°C. 2 Scurgeţi mozzarella, tăiaţi-o rondele şi aşezaţi 2/3 în straturi împreună cu legumele.

Amestecaţi ouăle şi smân­tână, pisaţi usturoiul şi încorporaţi-l aici. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. Turnaţi acest amestec peste legu­me. Tăiaţi mărunt restul de mozzarella.

Amestecaţi-o cu res­tul frunzelor de cimbru şi presăraţi-o peste sufleu, apoi coaceţi-l cca. 30 de minute. Dacă doriţi, ornaţi-l cu verdeaţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.