Sufleu cu legume şi carne tocată

Printeaza

O reteta de sufleu cu legume si carne tocata din: chifla, cartofi, morcovi, sare, ceapa, amestec de carne tocata, ou, capere, mustar, piper, ulei, amestec de condimente, smantana, pesmet si branza gouda.

Ingrediente:Sufleu cu legume şi carne tocată

  • 1 chifla veche de o zi
  • 500 g cartofi
  • 400 g morcovi
  • sare
  • 1 ceapa
  • 400 g amestec de carne tocata
  • 1 ou
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura mustar
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 punga amestec de condimente
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri de branza gouda rasa

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla în apă rece. Curăţaţi cartofii şi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i rondele, respectiv cubuleţe. Fierbeţi-i în apă cu sare cca. 10 minute şi lăsaţi-i să se scurgă. Tocaţi ceapa mărunt. Stoarceţi chifla. Amestecaţi-o cu ceapa, carnea tocată, oul, caperele, muş- tarul, sarea şi piperul.

Din amestecul rezultat formaţi 20 de chiftele şi prăjiţi-le în ulei cca. 8 minute. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi într-o cratiţă amestecul de condimente cu 300 ml apă rece şi cu smântână, apoi daţi totul într-un clocot, amestecând continuu.

Aşezaţi chiftelele, cartofii şi morcovii într-o formă de sufleu unsă cu grăsime şi turnaţi sosul pregătit. Presăraţi sufleul cu pesmet şi brânză şi daţi-l cca. 30 de minute la cuptor.

Sufleu cu legume şi carne tocată

Sufleu cu legume şi carne tocată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.