Sufleu de lămâie

Printeaza

O reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana, galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie si zahar pudra.

Ingrediente:Sufleu de lămâie

  • 40 g unt nesarat
  • 100 g de zahar tos si inca putin pentru a presara deasupra
  • 150 ml de lapte integral
  • 100 ml de smantana dulce
  • 3 galbenusuri mari
  • 15 g de faina alba
  • 10 g de faina de porumb
  • 4 albusuri mari
  • zeama si coaja rasa din de la 2 lamai
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cu mişcări de jos în sus, ungeţi cu untul moale 4 forme de sufleu (cu o capacitate de 250 ml), inclusiv marginile. Lăsaţi-le să se răcească timp de câteva minute, apoi ungeţi-le cu încă un strat de unt. Presăraţi zahăr tos în fiecare formă, astfel încât să tapetaţi uniform baza şi pereţii. Indepărtaţi orice cantitate în exces şi lăsaţi formele la răcit cât este necesar.

Turnaţi laptele şi smântână într-o cratiţă cu fund gros şi lăsaţi-o pe foc până începe să fiarbă, apoi îndepărtaţi-o. Intre timp, bateţi într-un bol mare gălbenuşurile cu 50 g de zahăr tos, până devin cremoase şi mate. Amestecaţi făina de grâu şi făina de porumb în compoziţia cu gălbenuş până se omogenizează. Apoi adăugaţi treptat laptele cremos, amestecând continuu.

Turnaţi compoziţia înapoi în cratiţă şi amestecaţi continuu la foc mic, cu o lingură de lemn, 5 minute sau mai mult, până se înmoaie şi devine destul de consistentă. Lăsaţi-o deoparte să se răcească. Preîncălziţi cuptorul la 200°C/180°F/treapta 6.

Intr-un bol mare şi curat, bateţi albuşurile până se întăresc. Adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie, apoi amestecaţi din nou. Bateţi treptat restul de zahăr, câte o lingură o dată, până obţineţi un amestec dens.

Amestecaţi zeama şi coaja de lămâie rasă în compoziţia care constituie baza sufleului, apoi adăugaţi o treime din amestecul de albuş pentru a o subţia. Cu o lingură mare de metal, adăugaţi cu grijă restul de albuş până se omogenizează.

Aşezaţi cu o lingură amestecul în formele pregătite, umplându-le până la vârf, apoi loviţi uşor suprafaţa, pentru a elimina bulele de aer. Nivelaţi uşor suprafaţa cu un cuţit cu lamă lată. Puneţi formele pe tava de copt. Coaceţi la temperatură medie 15-18 minute sau până când creşte şi se umflă uşor pe mijloc. Presăraţi deasupra zahăr pudră şi serviţi imediat.

Sufleu de lămâie

Sufleu de lămâie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.