Sufleu de fistic cu sos de ciocolata neagra

Printeaza

O reteta de sufleu de fistic cu sos de ciocolata neagra din: oua, zahar fin, extract de vanilie, faina, amidon, lapte integral, crema de fistic, unt, ciocolata si smantana.

Ingrediente:Sufleu de fistic cu sos de ciocolata neagra

  • 3 oua, albusurile separate de galbenusuri
  • 4 linguri de zahar fin
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri de faina normala
  • 1/2 lingurita de amidon
  • 100 ml lapte integral
  • 2 linguri de crema sau pasta de fistic
  • unt pentru topit forme

pentru sosul de ciocolata:

  • 50 g de ciocolata cu 70% cacao
  • 50 ml de smantana pentru frisca

 

Mod de preparare:

Pentru baza de sufleu, se pun într-un bol două gălbenuşuri, o lingură de zahăr şi vanilia; se amestecă până se obţine o culoare deschisă (nu vei avea nevoie de al treilea gălbenuş). Se adaugă făina prin amestecare. Se fierbe laptele uşor şi se adaugă treptat peste amestecul de ou, amestecând mereu.

Se curăţă oala în care a fiert laptele şi se toarnă în ea amestecul. Se aduce la punctul de fierbere şi se ţine pe foc câteva minute, până se îngroaşă, apoi se adaugă prin amestecare crema de fistic.

Se răstoarnă într-un bol, se acoperă suprafaţa cu folie alimentară ca să nu prindă pojghiţă şi se lasă la răcit la temperatura camerei. Se încinge cuptorul la 190° C/ gaz 5 şi se pune înăuntru o tavă.

Se ung cu unt topit patru forme termorezistente de aproximativ 250ml fiecare. Se folosesc mişcări verticale, de jos în sus şi ai grijă să ajungi până la gura fiecărei forme. Se lasă deoparte 3 minute şi apoi se mai unge un strat, tot cu mişcări verticale, de jos în sus.

Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul rămas, câte o lingură din când în când, şi se bat până când spuma devine lucioasă. Se amestecă jumătate din spuma de albuşuri cu mixul de sufleu, apoi se încorporează restul cu atenţie.

Se împarte compoziţia în cele patru forme. Se trece vârful unui cuţit de jur împrejurul sufleului, pe interiorul marginilor. Se dau la cuptor, pe tava încinsă, cam 12-15 minute, până cresc.

Se pun într-un bol ingredientele pentru sosul de ciocolată împreună cu patru linguri de apă şi se dau la cuptorul cu microunde în reprize scurte. Se amestecă şi se serveşte sosul cu sufleurile.

Sufleu de fistic cu sos de ciocolata neagra

Sufleu de fistic cu sos de ciocolata neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.