Sufleu dulce cu mere şi mac

Printeaza

Sufleu dulce cu mere şi mac din: lapte, fidea, praf de budinca, zahar vanilinat, ou, scortisoara, mere, unt, suc de mere.

Ingrediente:Sufleu_dulce_cu_mere_si_mac

sufleu:

  • 750 ml lapte
  • 1 plic fidea
  • 1 lingurita cu varf praf de budinca cu gust de vanilie
  • 125 g mac
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 1 lingurita scortisoara

mere caramelizate:

  • 3 mere
  • 1 lingura unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml suc de mere

 

Mod de preparare:

Se dă în fiert laptele şi se ia de pe foc. Se pune înăuntru fideaua, se acoperă şi se lasă 10 min. Se scot pastele din lapte şi se aşază într-o formă de sufleu unsă. Praful de budincă se dizolvă în puţin lapte. In restul de lapte se adaugă mac şi zahăr vanilinat şi se dă în fiert. Se adaugă praful de budincă dizolvat şi se mai dă într-un clocot. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se ia sosul de pe foc şi se înglobează oul; se adaugă apoi scorţişoara. Se toarnă sosul peste paste şi se acoperă forma cu un capac sau cu o bucată de folie de aluminiu unsă cu unt. Se coace sufleul 20-25 min.

Se curăţă merele şi se taie felii. Se încinge untul într-o tigaie şi se lasă să se caramelizeze înăuntru zahărul. Se adaugă feliile de mere şi se tăvălesc prin caramel. Se stinge cu suc de mere. Se scot feliile din tigaie şi se lasă să se răcorească. Se servesc alături de sufleu.

Sufleu dulce cu mere şi mac

Sufleu_dulce_cu_mere_si_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.