Sufleu de dovlecei

Printeaza

Sufleu de dovlecei din: dovlecei, sare, cartofi, ceapa, unt, oua, patrunjel, branza de vaci, parmezan, piper, nucsoara si kaizer afumat.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei medii
  • sare
  • 400 g cartofi albi
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g parmezan ras
  • piper
  • nucsoara
  • 50 g kaizer afumat

 

Mod de preparare:

Dovleceii se taie felii pe lung; se opăresc în apă cu sare, restul se rad. Car­tofii se fierb în apă cu sare cca 30 de minute; se decojesc şi se pasează cât mai sunt încă fierbinţi.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se toacă ceapa şi se căleşte în unt. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu pătrunjel, brânză de vaci, parmezan şi cuburi de dovlecei.

Se adaugă ceapa şi cartofii; se înglobează albuşurile bătute, sare şi piper. 3 Se îmbracă în felii lungi de dovlecei marginile a 4 forme mici (8 cm ).

Se umplu cu compoziţia de cartofi şi se coc cca 30 de minute. Se taie bucăţi de kaizer afumat şi se adau­gă în cuptor după primele 15 minute de coacere. Se coc împreună.

Sufleu de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.