Sufleu de dovlecei
PrinteazaSufleu de dovlecei din: dovlecei, sare, cartofi, ceapa, unt, oua, patrunjel, branza de vaci, parmezan, piper, nucsoara si kaizer afumat.
- 2 dovlecei medii
- sare
- 400 g cartofi albi
- 1 ceapa medie
- 1 lingura unt
- 2 oua
- 1 lingura patrunjel tocat
- 150 g branza de vaci
- 50 g parmezan ras
- piper
- nucsoara
- 50 g kaizer afumat
Mod de preparare:
Dovleceii se taie felii pe lung; se opăresc în apă cu sare, restul se rad. Cartofii se fierb în apă cu sare cca 30 de minute; se decojesc şi se pasează cât mai sunt încă fierbinţi.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se toacă ceapa şi se căleşte în unt. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu pătrunjel, brânză de vaci, parmezan şi cuburi de dovlecei.
Se adaugă ceapa şi cartofii; se înglobează albuşurile bătute, sare şi piper. 3 Se îmbracă în felii lungi de dovlecei marginile a 4 forme mici (8 cm ).
Se umplu cu compoziţia de cartofi şi se coc cca 30 de minute. Se taie bucăţi de kaizer afumat şi se adaugă în cuptor după primele 15 minute de coacere. Se coc împreună.
Sufleu de dovlecei
Pofta buna!