Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie

Printeaza

Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, sare, piper, salvie si branza feta.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi rosii
  • 2 dovlecei mari
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 g rosii decojite (conserva)
  • 75 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 1 lingura salvie tocata
  • 150 g branza feta

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală cartofii bine, eventual se deco- jesc şi se taie felii. Se pregătesc dovleceii şi se taie felii. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă şi se călesc într-o cratiţă, în ulei de măsline. Se adaugă roşiile şi vinul. Se sărează şi se piperează; se lasă să fiarbă la foc mic cca 4 min.

Se adaugă frunzele de salvie. Se pun deoparte 3 linguri de bucăţele de roşii.  Intr-o formă de sufleu se aşază feliile de cartofi unele lângă altele, se stropesc cu sos de roşii şi deasupra se aşază feliile de dovlecei, ca ţiglele pe acoperiş.

Se acoperă cu restul de bucăţi de roşii şi cu feta zdrobită. Se coace la mijlocul cuptorului cca 40-45 min. Se ornează eventual cu frunze de salvie proaspete şi se serveşte pe farfurii preîncălzite.

Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Fusfleul de dovlecei trebuie sa-l incerc neaparat

  2. Imi dai si mie din sufleul de dovlecei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.