Sufleu din paine cu sunca

Printeaza

Sufleu din paine cu sunca din: sunca, franzela, unt, ulei, faina, smantana, lapte, maghiran, oua, sare, piper.

Ingrediente:Sufleu_din_paine_cu_sunca

  • 300 g şuncă
  • 300 g franzelă albă, mai veche de-o zi
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 100 g făină
  • 100 g smântână
  • 350 ml lapte
  • 4 oua
  • maghiran
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai pâinea în felii pe care le înmoi în apă. Dai prin maşina de tocat şunca şi franzela stoarsă bine. Le căfeşti pfentru câteva minute în 30 ml ulei, apoi sărezi şi condimentezi cu piper şi maghiran.

Laşi amestecul să se răcească.

Topeşti untul într-o tigaie, la foc mic. Presari făina, amesteci energic şi torni câte puţin fapte, amestecând contirtuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.

După ce sosul s-a răcit, încorporezi gălbenuşurile, smântână, şunca şi franzela. Dacă mai e nevoie, condimentezi şi sărezi din nou compoziţia.

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Le adaugi în compoziţie şi amesteci delicat, de jos în sus, cu o spatulă.

Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu uleiul rămas şi coci sufleul timp de 10 minute la foc iute, apoi pentru alte 25-30 de minute la foc mediu.

Când se rumeneşte, probezi cu o scobitoare dacă s-a copt şi îl serveşti imediat.

Sufleu din paine cu sunca

Sufleu_din_paine_cu_sunca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.