Sufleu de zmeură

Printeaza

Sufleu de zmeură

Ingrediente:Sufleu de zmeură

  • 900 g zmeură
  • 200 g zahăr
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon
  • 2 gălbenuşuri
  • 5 albuşuri
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină.

Se pune din nou la foc cu 150 g zahăr şi vanilie şi cînd s-a redus la jumătate se adaugă făina diluată cu puţină apă şi se mai fierbe 2 minute.

Albuşurile sc bat spumă tare, se amestecă încet cu gălbenuşurile apoi cu zmeura.

Se unge cu unt un vas de sufleu, se pune in el compoziţia şi se dă la cuptor moderat cu 15 minute înainte de a fi servit.

Se pudrează cu zahăr farin şi separat se serveşte frişcă bătută spumă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.