Sufleu de varza cu alune si cascaval

Printeaza

Sufleu de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana, pesmet, alune de padure, faina, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu_de_varza_cu_alune_si_cascaval

  • 1 varza mai mare (circa 1,5 kg)
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 150 ml smantana
  • 100 g pesmet
  • 250 g alune de padure crude
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati varza în sferturi şi fierbeţi-le în apă cu puţină sare, 15 minute.

Scurgeţi apa, lăsaţi varza să se răcească şi tăiaţi-o cât mai mărunt. (Puteţi s-o daţi prin maşina de tocat came).

Frecaţi gălbenuşurile cu sare şi piper, adăugaţi pe rând untul topit, smântână, caşcavalul ras, făina, varza, şi la urmă, albuşurile bătute spumă şi alunele întregi sau pisate mai mare.

Turnaţi compoziţia într- un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet.

Nivelaţi compoziţia, presăraţi pesmet deasupra ei, dacă v-a mai rămas, şi puneţi tava la cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit.

Nu deschideţi uşa cuptorului în primele 20 de minute.

Sufleu de varza cu alune si cascaval

Sufleu_de_varza_cu_alune_si_cascaval

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc sufleul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.