Sufleu de urzici

Printeaza

O reteta de sufleu de urzici, unt, oua, lapte, faina, sare si piper.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente : Sufleu de urzici

  • 800 g urzici
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • 200 ml lapte
  • 70 g făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi urzicile şi le speli foarte, foarte bine în mai multe ape. Le fierbi în apă cu sare aproximativ 8 minute, după care le strecori şi le treci prin sită.

Intr-o tigaie pui untul să se topească, adaugi făina pe care o amesteci repede, tragi tigaia de pe foc şi torni laptele amestecând energic ca să se desfacă făina în lapte, îl mai dai într-un clocot şi după ce se răceşte îl adaugi în piureul de urzici.

Incorporezi gălbenuşurile, potriveşti de sare şi piper şi la final pui albuşurile bătute spumă. Torni amestecul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi-l dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute.

Sufleu de urzici

Sufleu_de_urzici

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sufleu de urzici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.