Sufleu de spanac

Printeaza

Sufleu de spanac 

Ingrediente:Sufleu de spanac

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingură făină
  • 1/2 ceaşcă smân­tână
  • 2 linguri brânză rasă
  • 3 ouă
  • sare
  • condimente după gust

 

Mod de preparare:

Fierbi spanacul şi-l toci mărunt. Intr-o cratiţă pui să se topească o linguriţă de unt, adaugi făina şi o laşi să se rumenească. Pui apoi spanacul, laşi câteva minute pe foc şi adaugi câte puţină smân­tână, amestecând mereu.

Dai spanacul la o parte de pe foc şi amesteci cu brânza rasă. Potriveşti de sare şi, după gust, de condi­mente. Când s-a răcit, adaugi pe rând gălbe­nuşurile şi la urmă albuşurile bătute spumă.

Ungi bine o formă cu unt şi torni compoziţia. Stropeşti sufleul cu unt, presari brânza rasă şi dai la cuptor. Il vei ţine trei sferturi de oră la foc bun, până creşte frumos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.