Sufleu de spanac cu sunca si telemea

Printeaza

Sufleu de spanac cu sunca si telemea din: spanac, oua, smantana, telemea, sunca, ceapa verde, usutroi, sare, piepr, ulei.

Sufleu_de_spanac_cu_sunca_si_telemea

Ingrediente:

  • 600 g spanac
  • 4 ouă
  • 150 g smântână
  • 100 g telemea
  • 100 g şuncă
  • 2 fire ceapă verde
  • 3 căţei usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi spanacul si le speli. Tai ceapa marunt, sunca in cubulete si le calesti in 1 lingura de ulei. Oparesti spanacul, il fierbi, il scurgi si il toci marunt.

Zdrobeşti usturoiul şi îl căleşti 10 minute în restul de ulei, adăugând spanacul.

Amesteci ingredientele călite, iar după ce s-au răcit, adaugi telemeaua dată pe răzătoarea mare, ardeiul tocat cubuleţe, gălbenuşurile bătute şi smântână.

Baţi albuşurile spumă şi le adaugi peste restul compoziţiei, apoi amesteci uşor. Sărezi şi condimentezi compoziţia dupa gust.

Torni compoziţia în forme mici şi introduci sufleul în cuptor, pentru 50-55 de mirţute, la foc mediu (170°C).  Serveşti sufleul imediat ce l-ai scos din cuptor, când este cel mai aspectuos.

Sufleu de spanac cu sunca si telemea

Sufleu_de_spanac_cu_sunca_si_telemea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.