Sufleu de spanac cu lapte

Printeaza

Sufleu de spanac cu lapte din: spanac, unt, oua, lapte, faina, sare.

Ingrediente:Sufleu de spanac cu lapte

  • 1 kg spanac
  • 150 g unt
  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli spanacul în multe ape. îl fierbi în apă cu sare 5-6 minute, după care îl strecori şi-l freci printr-o sită, să devină un piureu.

Adaugi untul într-o tigaie, să se topească, apoi pre­sari făina.

Amesteci făina repede, să nu se forme­ze cocoloaşe, lei tigaia de pe foc şi torni laptele, amestecând repede şi mai dai un clocot.

După ce se răceaşte, îl adaugi în piureul de spanac.

Incorporezi şi gălbenuşurile, potriveşti de sare şi piper, iar la final pui albuşurile bă­tute spuma.

Torni amestecul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi-l dai la cuptor pentru 20 de minu­te, la foc iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.