Sufleu de spanac cu cascaval si smantana
PrinteazaSufleu de spanac cu cascaval si smantana din: spanac, oua, ceapa, smantana, pesmet, cascaval, sare, ulei.
- 1 kg spanac
- 4 ouă
- 1 ceapă
- 3 linguri smântână
- 5 linguri pesmet
- 100 g caşcaval ras
- 1 praf sare
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Opăreşti spanacul 5 minute în apă clocotită, apoi îl pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu sarea.
După ce s-a răcit spanacul, îl tai mărunt şi îl căleşti uşor într-o lingură de ulei împreună cu ceapa tăiată julien. Laşi la răcorit, apoi adaugi 2 linguri de pesmet, smântână, gălbenuşurile bătute separat, caşcavalul şi, la final, încorporezi, de sus în jos, albuşurile spumă.
Ungi o tavă cu restul de ulei, presari pesmetul rămas şi torni compoziţia. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 1 oră.
Sufleu de spanac cu cascaval si smantana
Pofta buna!