Sufleu de salau cu praz

Printeaza

Sufleu de salau cu praz din: praz, ceapa, usturoi, rosii, salau, sare, piper, unt, vin, smantana, lapte, lamaie, branza cu mucegai.

Ingrediente:Sufleu_de_salau

  • 500 g praz
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • 800 g file de şalău
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 2 linguri unt
  • 150 ml vin alb
  • 200 ml smântână
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 200 g brânză albă cu mucegai nobil albastru

 

Mod de preparare:

Cureţi firele de praz şi le speli, după care le tai pe lungime, apoi în bucăţi de 2 cm lungime.

Cea­pa şi usturoiul le cureţi şi le toci mărunt, iar roşiile le speli şi le tai felii.

Fileul de şalău îl speli şi îl ştergi cu un şerveţel. Tai peştele în bucăţi lungi de 5 cm, apoi îl condimentezi după gust, cu sare şi piper alb.

Opăreşti bucăţile de praz în apă cu sare, circa 1/2 mi­nut, apoi le scurgi. Ceapa şi us­turoiul le căleşti în unt până de­vin transparente.

Stingi totul cu vin alb şi laşi să dea un clocot. Adaugi apoi smântână şi lapte­le, lăsând sosul să dea încă o dată în clocot, amestecând con­tinuu.

Condimentezi după gust, cu sare, piper şi suc de lămâie.

Fărâmiţezi şi adaugi în sosul fier­binte, lăsând-o să se topească, într-o formă de sufleu, unsă cu ulei, aşezi în straturi succesive, prazul, peştele şi roşiile.

Deasu­pra, torni sosul de brânză şi dai sufleul la cuptor pentru 35 de minute.

Serveşti sufleul fierbinte, ornat cu verdeaţă tocată.

 

Sufleu de salau cu praz

Sufleu_de_salau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.