Sufleu de rubarba cu sos alb

Printeaza

Sufleu de rubarba cu sos alb din: frunze de rubarbă, unt, lapte, cascaval, oua, sare, piper, faina.

Ingrediente:Sufleu de rubarba cu sos alb

  • 500 g frunze de rubarbă
  • 100 g unt
  • 1/2 l lapte
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 lingură făină
  • 4 ouă
  • sare
  • piper

Pentru sosul alb:

  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingură plină făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Frunzele de rubarbă le speli şi le opăreşti în apă clo­cotită cu sare. Le scurgi bine şi le toci. Pui într-o cra­tiţă untul, făina, rubarba şi le amesteci bine. Adaugi puţin lapte şi laşi să fiarbă câteva clocote.

Amesteci piureul de rubarbă cu sosul alb. Fierbi laptele cu untul, torni făina desfăcută cu apă rece şi amesteci tot timpul, ca să nu facă cocoloaşe. Laşi să fiar­bă 15 minute, adaugi sare şi piper.

Amesteci sosul alb cu piureul de rubarbă şi caşcaval ras şi încor­porezi pe rând, cele 4 gălbenuşuri, amestecând cu telul, să nu se formeze cocoloaşe.

Albuşurile bătute spumă le torni peste compoziţia pusă într-o cratiţă. Presari deasupra câteva bucăţele de unt şi dai su­fleul la cuptor 20-30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.