Sufleu de paste si carne

Printeaza

Sufleu de paste si carne

Ingrediente:Sufleu de paste si carne

  • 1 pachet paste făinoase
  • 500 g carne tocată
  • sare
  • piper
  • 4 linguri bulion
  • 1 mor­cov
  • 5 ouă
  • 450 g smântână sau iaurt

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin ulei morcovul tăiat mărunt, carnea tăiată bucăţi, pui sare, piper după gust, le laşi 5 minute, apoi adaugi bulionul, mai laşi pe foc 5-10 minute.

Nu mai adaugi ulei, căci îşi lasă carnea zeamă. Ungi un vas cu ulei şi presari pesmet. Amesteci pastele fierte cu carnea şi pui compoziţia într-un vas uns cu ulei şi tapetat cu pesmet.

Baţi ouăle cu smântână (sau iaurt), un praf de sare, torni amestecul peste compoziţia din tavă şi dai totul la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Acest fel de mâncare e bun cu salată de sfeclă roşie murată, conopidă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.