Sufleu de mere cu gris

Printeaza

Sufleu de mere cu gris

Sufleu de mere cu gris din: gris, lapte, zahar, unt, sare, lamaie, mere, scortisoara, galbenus.

Ingrediente:

  • 125 g gris
  • 1/2 l lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • putina sare
  • 1/2 lamaie
  • 300-400 g mere
  • 1 lingura scortisoara pentru sos
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 l lapte coaja de lamaie
  • 3 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina sare.

Merele taiate felii, se pudreaza cu zahar si se stropesc cu zeama de lamaie.

Galbenusurile se freaca cu zaharul si faina, se subtiaza cu laptele, se pun pe foc si se fierb.

Grisul se pune in forma, se acopera cu merele, se toarna sosul din lapte si se da la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.