Sufleu de linte cu praz

Printeaza

Sufleu de linte cu praz

Ingrediente:Sufleu de linte cu praz

  • 250 g linte
  • 500 g praz
  • 50 g stafide
  • 1 ceapă potrivită
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri unt
  • 1 vârf cuţit de praf de chili
  • 1 lingură vegeta

 

Mod de preparare:

Lintea înmuiată de seara se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt, foaia de dafin şi sarea. Se fierb aproximativ 30 de minute. Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă cu lintea fiartă şi cu stafidele.

Totul se condimentează cu praf de chili şi se toarnă într-o formă unsă. Se presară pe deasupra pesmet şi untul tăiat cubuleţe mici, şi se lasă la copt aproximativ 40 de minute. Se ornează eventual cu ceapă verde şi salată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.