Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel

Printeaza

Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel din: fasole verde, ouă, lapte, făină, ulei sau unt,  brânză rasă, pătrunjel verde sau mărar.

Ingrediente:Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel

  • 600 g fasole verde
  • 4 ouă crude
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • ulei sau unt
  • 4 linguri brânză rasă
  • pătrunjel verde sau mărar

Mod de preparare:

Cureţi şi speli fasolea verde, o tai în bucăţele şi o pui la fierfîn apă fierbinte cu sare. După ce a fiert fa­solea, o pui la scurs.

Separat, din făină, ulei şi lapte pregăteşti un sos alb astfel: într-o tigaie mai mică, antiaderentă, pui la încălzit ulei sau unt, adaugi fă­ina şi amesteci încontinuu la foc mic.

Când înce­pe să-şi schimbe puţin culoarea, adaugi treptat, amestecând, laptele pentru a nu se forma cocoloaşe.

Fasolea şi sosul alb răcite bine le amesteci bine şi apoi adaugi pe rând gălbenuşurile celor 4 ouă. In final, adaugi albuşurile bătute spumă şi verdeaţa tocată mărunt.

Ungi cu unt o tavă încăpătoare din sticlă termore- zistentă, pui compoziţia amestecată bine, presari brânză rasă şi laşi la cuptor 40-45 de minute.

O altă variantă constă în pasarea fasolei după ce e fiartă, pe care o adaugi apoi în compoziţie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.