Sufleu de dovleac

Printeaza

Sufleu de dovleac din: dovleac, oua, zahar, pudra, unt, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar vanilat, scortisoara.

Ingrediente:Sufleu de dovleac

  • 1 kg dovleac
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte fiert
  • 4 linguri rase de făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul, îl treci pe râzătoare şi apoi îl căleşti cu 1-2 linguri de zahăr şi puţină scoţişoară. Il laşi deoparte. Intr-un vas pui untul şi peste el torni laptele şi pe amândouă le pui la fiert. Când e aproape să dea în clocot torni dintr-o dată toată făina, amestecând energic cu o lingură de lemn, ca să nu se transforme în cocoloaşe.

Când aluatul format se desprinde de pe pereţii vasului, tragi vasul de pe foc şi laşi să se răcească, dar nu de tot. După ce a devenit aproape rece, pui gălbenuşurile alternativ cu zahărul şi amesteci repede. Adaugi apoi dovleacul, răzătura de lămâie şi zahărul vanilat.

La final adaugi albuşurile bătute spumă tare şi ai grijă să amesteci numai de jos în sus. Ungi cu unt un vas pentru cuptor, torni amestecul şi dai la foc moderat pentru 35 de minute. Când e gata îl răstorni şi îl pre­sari cu zahăr pudră.

Sufleu de dovleac

Sufleu_de_dovleac

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sufleu de dovleac

1 comentariu

  1. Arata bine, dar nu sunt fana sufleu de dovleac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.