Sufleu de creier

Printeaza

Sufleu de creier

Ingrediente:Sufleu de creier

  • 3 creieri fierti
  • 5 ouă
  • unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos alb : 1
  • 1’/s lingură unt
  • 2 linguri făină
  • 2 ceşti lapte.

Mod de preparare:

Fierbem jumătate de creier  şi, cînd s-a răcit, îl tăiem în cuburi mici. Intr-un vas de sufleu punem jumătate din  creierul tăiat în cuburi şi o bucăţică de unt proaspăt şi lăsăm să să înăbusească.

Pregătim un sos alb cu unt, făină si lapte şi îl amestecsm cu restul de creier şi cu gălbenuşurile. Adăugăm albuşul bătut spumă şi turnăm compoziţia în vasul de sufleu, peste creierul înăbuşit.

Presărăm caşcaval sau parmezan şi dăm vasul la cuptor 35-40 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.