Sufleu de creier cu salata de rosii

Printeaza

Sufleu de creier cu salata de rosii din: creier de vita, margarina, ou, faina, lapte, pesmet, otet, rosii, ardei gras.

Ingrediente:Sufleu de creier cu salata de rosii

  • 300 g creier de vita
  • 1 lingura margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura pesmet
  • 1/2 lingurita de otet
  • salata de rosii si ardei gras

 

Mod de preparare:

Creierul trebuie să stea 10 minute în apă rece apoi se curăţă bine de pieliţe, cu grijă, să nu se fărâmiţeze.

Se fierbe intr-o cratiţă încăpătoare, în apa cu oţet, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit după care se taie în bucăţele mărunte. Se amestecă, la cald, laptele, făina şi margarina, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit sosul se amestecă creierul şi gălbenuşul de ou. Separat, se adaugă şi albuşul bătut bine cu telul.

Se ia o formă de chec sau de cozonac, se unge cu margarină, se tapetează cu pesmet, după care se răstoarnă compoziţia rezultată. Se dă la cuptor şi se lasă să se coacă la foc potrivit apro­ximativ 30 de minute.

Se serveşte fierbinte, cu o salată asortată de roşii şi ardei gras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.