Sufleu de conopidă şi cartofi

Printeaza

Sufleu de conopidă şi cartofi din: conopida, cartofi, smantana, cascaval, oua, pesmet, usturoi, miez de nuca, ceapa, cimbru, unt, sare, piper, stafide, morcovi si mazare.

Ingrediente:Sufleu_de_conopida_si_cartofi

  • un kilogram conopida
  • 4 cartofi
  • 200 ml smantana
  • 400 g cascaval
  • 4 oua
  • 3 linguri cu pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g miez de nuca
  • o ceapa
  • o lingura cu cimbru
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • stafide
  • morcovi
  • mazare

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe bucheţele mai mici, se spală, se fierbe în apă cu sare şi se lasă la scurs. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg, se pun lângă conopidă şi se lasă să se răcească.

Smântână se amestecă bine cu caşcavalul dat prin râzătoare, usturoiul şi ceapa curăţate de coajă şi tocate mărunt. Se adaugă miezul de nucă tocat, cimbrul, sare şi piper dupa gust. Se unge o forma de unt, se presara pesmet si restul de unt si se pune peste ingredientele din vas.

Se amesteca totul, se toarna in tava unsa, se niveleaza si se introduce in cuptorul incins. Se coace la foc mediu circa 30 de minute sau pana cand devine aurie la suprafata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca zece minute, apoi se serveste.

La sufleu se mai poat adauga mazare, morcovi taiati cubulete sau stafide.

Sufleu de conopidă şi cartofi

Sufleu_de_conopida_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.