Sufleu de conopida cu branza

Printeaza

Sufleu de conopida cu branza din: conopida, pesmet, ulei de masline, oua, smantana, branza cu mucegai, faina, sare, piper, patrunjel, cascaval.

Ingrediente:Sufleu_de_conopida_cu_branza

  • 1 conopida
  • 50 g pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 oua mari
  • 150 ml smantana
  • 100 g branza cu mucegai, rasa
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • 100 g cascaval

 

Mod de preparare:

Se curata conopida si se asaza intr-o oala mare; se toarna deasupra apa si se  fierbe cca 12 min. Se trece imediat prin jet de apă rece, pentru a-şi păstra culoarea albă şi se lasă să se scurgă. Se unge cu ulei o formă mare de sufleu, se presară pesmet şi se aşază bucheţele de conopidă.

Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu smântână şi se adaugă brânza cu mucegai rasă şi făina. Se înglobează cu atenţie, apoi se condimentea­ză cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se bat albuşurile cu 1 praf de sare şi se înglobează treptat în compoziţie.

Se toarnă apoi deasu­pra conopidei, în tavă, în strat uniform. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se aşază forma în cuptor şi se coace cca 25-30 min. Se scoate conopida din cuptor, se presară caşcaval ras şi se mai coace 5-7 min. Se repartizează în farfurii şi se serveşte cu salată de legume.

Sufleu de conopida cu branza

Sufleu_de_conopida_cu_branza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun sufleul de conopida cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.