Sufleu de ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu de ciocolata cu: ciocolata amaruie, unt, faina, lapte, zahar, oua.

Ingrediente:

  • 120g ciocolata amaruie
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 300ml lapte
  • 50g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 4 albusuri

 

Mod de preparare:

Rade ciocolata. Topeşte untul într-o crăticioară, amestecă-l cu făina, apoi adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Adaugă ciocolata şi două treimi din zahăr şi ia de pe foc.

Când s-a răcorit, amestecă gălbenuşurile. Bate albuşurile spumă cu zahărul şi amestecă uşor cele două compo­ziţii. Coace sufleurile la foc mediu, 25-30 de minute. Serveşte-le calde, înainte de a le servi, decorează-le cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.