Sufleu de ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu de ciocolata cu: ciocolata amaruie, unt, faina, lapte, zahar, oua.
Ingrediente:
- 120g ciocolata amaruie
- 50g unt
- 50g faina
- 300ml lapte
- 50g zahar
- 3 galbenusuri
- 4 albusuri
Mod de preparare:
Rade ciocolata. Topeşte untul într-o crăticioară, amestecă-l cu făina, apoi adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Adaugă ciocolata şi două treimi din zahăr şi ia de pe foc.
Când s-a răcorit, amestecă gălbenuşurile. Bate albuşurile spumă cu zahărul şi amestecă uşor cele două compoziţii. Coace sufleurile la foc mediu, 25-30 de minute. Serveşte-le calde, înainte de a le servi, decorează-le cu zahăr pudră.
Pofta buna!