Sufleu de cascaval cu nucsoara

Printeaza

Sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, unt, faina, lapte dulce, oua, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu_de_cascaval_cu_nucsoara

  • 150 g cascaval tare
  • 60 g unt
  • 40 g faina
  • 400 ml lapte dulce
  • 4 oua
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Topeşti untul într-o crati-ţă, adaugi făina şi amesteci continuu până se omogenizează complet (nu trebuie să se rumenească1). Torni peste făină laptele fierbinte, în fir subţire, amestecând continuu, ca să nu se facă cocoloaşe. Adaugi apoi caşcavalul ras şi amesteci bine până se topeşte.

Iei vasul de pe foc, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând energic după fiecare, condimentezi cu sare, piper, nucşoară rasă, după gust. Separat, baţi albuşu-rile spuma tare şi le incorporezi delicat în compoziţie, amestecând de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia cât mai aerată.

Torni compoziţia în 4 vase ceramice termorezistente mici, unse cu unt (sau într-un singur vas mai mare), având grijă să nu depăşească trei sferturi din capacitatea vasului, pentru a da posibilitatea sufleului să crească frumos.

Coci sufleul circa 30 de minute, la foc potrivit .şi nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii pentru a nu se opri din creştere. Il serveşti imediat.

Sufleu de cascaval cu nucsoara

Sufleu_de_cascaval_cu_nucsoara

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ileana Anton

    N-am gustat niciodata sufleu de cascaval cu nucsoara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.