Sufleu de cartofi noi cu şuncă

Printeaza

Sufleu de cartofi noi cu şuncă 

Ingrediente:Sufleu de cartofi noi cu şuncă

  • 500 g cartofi noi
  • 5 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 100 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g şuncă presată
  • 100 g caşcaval
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui întregi să fiarbă în apă clocotită cu sare. Când sunt gata, îi scurgi şi îi pasezi prin sită. Amesteci cartofii pasaţi cu unt, lapte, gălbenuşuri, făină, sare, piper, caşcavalul ras şi şunca tăiată fideluţă pe foc mic, 10 minute, până obţii o pastă omogenă.

Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu compoziţia de cartofi, după ce s-a răcit puţin. Ungi apoi cu unt un vas termorezistent sau o cratiţă, torni compoziţia şi o dai la cuptor, la foc moderat, circa 30 de minute. O serveşti imediat!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.