Sufleu de cartofi cu sunca

Printeaza

Sufleu de cartofi cu sunca din: cartofi, lapte, unt, oua, faina, sunca, ceapa, branza, sare, piper.

Ingrediente:Sufleu de cartofi cu sunca

  • 500 g cartofi
  • 1/2 ceaşcă cu lapte
  • 75 g unt
  • 4 ouă
  • 1 lingură cu făină
  • 100 g şuncă
  • 2 cepe
  • 20 g brânză tip camembert
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune la fiert cartofii curăţaţi cu un praf de sare. Incinge cuptorul bine. Căleşte ceapa solzişori într-o-lingură cu unt, până se aureşte. Adaugă şunca tăiată bucăţele şi mai lasă 2-3 minute.

Stinge focul.

După ce au fiert cartofii, scurge-i bine, adaugă laptele, restul de unt şi prepară un piure. Pune făina şi gălbenuşurile.

Adaugă uşor albuşurile bătute spumă. Unge un vas mai înalt cu puţin ulei, tapetează-l cu făină şi pune compoziţia. Deasupra aşază felii subţiri de brânză.

Dă la cuptor până se rumeneşte frumos.

 

Sufleu de cartofi cu sunca

Sufleu de cartofi cu sunca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.