Sufleu de cartofi cu nucsoara

Printeaza

Sufleu de cartofi cu nucsoara din: cartofi, ceapa, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, unt, patrunjel.

Ingrediente:Sufleu_de_cartofi_cu_nucsoara

  • 800 g cartofi
  • 2 cepe
  • 40 g unt
  • 40 g făină
  • 250 ml supă de legume
  • 250 ml lapte
  • sare
  • nucşoară
  • unt pentru uns forma de copt
  • pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cartofii se spalâ, se curăţă cu o periuţă şi se fierb în coajă circa 30 de minute. După aceea, se scurg şi se trec pe sub jet apă rece. După ce s-au răcit puţin, se cojesc şi se taie felii. Cuptorul se preîncălzeşte la 225° C.

Pentru sos, se curăţă cepele şi se taie cubuleţe. Untul se încălzeşte într-o tigaie, în care se căleşte apoi ceapa până când devine sticloasă.

Se adaugă făina şi se căleşte întreaga compoziţie. Supa fierbinte se adaugă treptat, amestecând continuu.

Se toarnă pe deasupra laptele şi se lasă totul la fiert timp de 5 minute. La final, sosul se condimentează cu sare şi nucşoară proaspăt rasă.

Cartofii se amestecă cu sosul şi se aşează într-o formă de copt termorezistentă unsă cu grăsime. Sufleul se ţine circa 10 minute la cuptor, până când prinde o culoare auriu-maronie.

Se serveşte direct din forma de copt, cu pătrunjel presărat pe deasupra.

Sufleu de cartofi cu nucsoara

Sufleu_de_cartofi_cu_nucsoara

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.