Sufleu de cartofi cu chorizo

Printeaza

Sufleu de cartofi cu chorizo din: cartofi, lapte, unt, ulei de masline, cimbru, bacon, masline, salam chorizo, ceapa si cascaval.

Sufleu_de_cartofi_cu_chorizo

 

Ingrediente:

  • 700 g cartofi decojiţi
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură unt moale
  • 150 ml ulei de măsline
  • 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru
  • 80 g bacon
  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  • 150 g salam chorizo feliat
  • 1 ceapă tăiată felii
  • 60 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se pun deoparte 200 g cartofi şi se taie felii subţiri. Restul de cartofi se taie cu­buri şi se fierb în apă cu sare. Se scurge apa, se adaugă 5 linguri de lapte şi 1 lingură de unt, sare şi pi­per şi se pasează. Se adau­gă apoi 100 ml ulei şi 100 ml lapte şi se bate cu telul până ce se obţine o compo­ziţie fluidă, la care se adau­gă cimbru.

Se unge cu ulei o formă de sufleu. Se taie bucăţele baconul. In formă se aşază straturi alternative de felii de cartofi, chorizo, ceapă, bacon şi ulei; se toarnă piureul, se piperează şi se pre­sară caşcaval şi măsline; se coace cca 35-40 min, în cuptorul încins la 190° C.

 

Sufleu de cartofi cu chorizo

Sufleu_de_cartofi_cu_chorizo

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.