Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

Printeaza

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval din: cartofi, ceapa, ulei, carne, margarina, faina, curry, supa, smantana, cascaval, sare, piper, boia.

 

Ingrediente:

  • 800 g cartofi mici
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 300 g carne tocata
  • 40 g margarină
  • 40 g făină
  • 2 linguri praf de curry
  • 375 ml de supă de legume
  • 200 g smîntână
  • 75 g caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Apoi, îi cureţi şi îi tai felii. Tai şi ceapa mărunt, şi o rumeneşti în ulei împreună cu carnea, condimentand dupa gust cu sare, piper si boia.

Separat, topesti margarina, in care rumenesti putin faina impreuna cu praful de curry. Stingi cu apa, peste care adaugi si smantana, amestecand continuu. In acest amestec, topesti cascavalul si condimentezi cu sare si piper.

Asezi un strat de cartofi intr-o tava unsa cu putin ulei, adaugi carnea tocata si inca un strat de cartofi. Deasupra pui sosul de cascaval si o dai la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce scoti tava, mai poti presara cascaval ras si putina verdeata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.