Sufleu de caise (varianta)

Printeaza

Sufleu de caise

Ingrediente:Sufleu de caise

  • 300 g caise
  • 300 g zahăr
  • 6 albuşuri

 

Mod de preparare:

Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu zahăr. Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o culoare frumoasă, le dăm printr-o sită de păr.

Dacă marme­lada este prea moale, o punem la foc să mai scadă. Batem albuşurile spumă. Le amestecăm cu marmelada rece. Batem to­tul, repede şi bine.

Ungem gros cu unt, mai ales la fund, un vas rezistent la foc şi punem compo­ziţia, din care am păstrat 2-3 linguri. Punem într-un cornet de hîrtie sau în­tr-un săculeţ de pînză compoziţia păs­trată şi garnisim sufleul după plac.

Pre­sărăm puţin zahăr pisat. Dăm vasul la cuptor potrivit. In 30-40 minute sufleul este gata. îl servim imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.