Sufleu de branză şi ceapă

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu de branza si ceapa din: aluat pentru tarta, parmezan, chutnery, unt, faina, lapte, oua, branza de capra si frunze de cimbru.

Ingrediente:Sufleu de branză şi ceapă

  • 375g de aluat pentru tartă
  • 75g de parmezan, dat prin râzătoare
  • 4 linguri de chutney sau dulceaţă de ceapă
  • 50 g de unt
  • 50 g făină normală
  • 300 ml de lapte
  • 3 ouă, albuşurile şi gălbenuşurile separate
  • 300 g brânză de capră moale
  • 1 lingură frunze de cimbru, tocate

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° c/gaz 6. Se întinde aluatul de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină până ce devine destul de larg încât să acopere o formă de tartă cu diametrul de 22 cm; se presară deasupra o treime din cantitatea de parmezan, apoi se continuă se se întindă cu sucitorul, până ce brânza intră în compoziţia aluatului. Se pune în formă, lăsând bucăţile în exces să atârne peste margini.

Se acoperă cu hârtie şi bile de copt (sau boabe de fasole) şi se coace 20 de minute. Se îndepărtează hârtia si bilele de copt, apoi se mai coace 10 minute până ce aluatul devine auriu deschis şi crocant. Se întinde pasta de ceapă într-un strat uniform peste aluat, apoi se pune deoparte cât timp se pregăteşte umplutura.

Se topeşte untul într-o tigaie la foc mic, apoi se adaugă făina şi se căleşte 2 minute, amestecând continuu. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă neîntrerupt până se obţine un sos fin şi gros. Se fierbe 2 minute, se ia de pe foc şi se lasă la răcit 3 minute.

Se sfărâmă 200 g de brânză, se adaugă cimbrul şi restul de parmezan şi se încorporează în sos. Se bate până ce brânza se topeşte, apoi se încorporează gălbenuşurile, unul câte unul. Se bat albuşurile spumă, se adaugă o lingură de spumă şi se amestecă, apoi se toarnă restul şi se amestecă uşor, până sunt încorporate.

Se întinde amestecul deasupra pastei de ceapă, se presară restul de brânză sfărâmată, apoi se dă la cuptor 25-30 de minute, până ce creşte şi devine aurie. Se lasă la răcit uşor înainte de a tăia marginile care atârnă în afară; se serveşte cu salată verde, după preferinţe.

Sufleu de brânză şi ceapă

Sufleu de branză şi ceapă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.