Sufleu de albus cu dulceata de visine

Printeaza

Sufleu de albus cu dulceata de visine din: albusuri, zahar, dulceata de visine, nuci, miere.

 

Ingrediente:Sufleu de albus cu dulceata de visine

  • 4 albuşuri
  • 1 pahar zahăr
  • 2 linguri dulceaţă de vişine
  • 10 nuci
  • miere de albine sau sirop

 

 

Mod de preparare:

Batem albuşurile spumă şi, pe rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu lopăţică sau cu lingura de sus în jos.

Cînd compoziţia este destul dş bătută, înfigem lingura în mijlocul ei.

Dacă lingura nu cade, ci stă drept în pi­cioare, sufleul este gata bătut.

Luăm apoi o formă de sticlă rezistentă la foc, o ungem cu miere de albine sau cu sirop luat din dulceaţă (este mai gus­tos cu miere) şi turnăm imediat sufleul în farfurie.

Dacă nu întrebuinţăm albu­şul imediat el se moaie.

Cu 30 de minute înainte de a-1 servi, presărăm sufleul pe deasupra cu zahăr tos şi cu cîteva nuci tăiate mărunt.

Apoi îl dăm la cuptor şi îl lăsăm 30 minute.

Temperatura cuptorului va fi potrivită, ca sufleul să se coacă în voie, să nu jă- mînă crud la mijloc.

Cînd sufleul se ru­meneşte, nu trebuie să domolim focul, altfel sufleul cade.

Vom ţine sufleul tot timpul la temperatură normală, potrivită şi constantă.

Cuptorul nu trebuie să se răcească în timpul coptului, iar sufleul nu va sta în cuptor mai mult decît tre­buie, altfel cade.

Cînd este gata, îl ser­vim în formă.

Sufleul de albuş se poate prepara şi cu dulceaţă de smeură sau de trandafiri.

Lingurile cu dulceaţă trebuie să fie bine umplute.

 

 

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval din: oua, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă fierte, decojite 2 linguri cu unt 1 lingură cu făină 300 ml lapte 200 g smântână 2 albuşuri 1 lingură cu parmezan ras sau caşcaval sare piper   Mod de preparare: Pune la încins untul, căleşte iute făina, […]

 

Sufleu de albusuri dietetic

Sufleu de albusuri dietetic

Sufleu de albusuri dietetic din: albusuri, zaharina. Ingrediente: 1-2 albuşuri zaharină Mod de preparare: Albuşul se bate spumă, se îndulceşte cu zaharina, se toarnă în formă şi se coace la foc iute. Pofta buna!

Sufleu de albusuri

Sufleu de albusuri

Sufleu de albusuri din: albus, zahar, ananas, unt. Ingrediente: 5 albuşuri 180 g zahăr pudră 100 g ananas unt pentru uns Mod de preparare: Albuşurile şi zahărul pudră se bat bine cu telul (ori mixe­rul), până când se face o spumă foarte tare. Intre timp, se adaugă, încetul cu încetul, ananasul tăiat bucăţi foarte mici […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.