Sufleu cu dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de suflecu cu:macaroane, oua, smantana, dovleac de placinta, nuca, parmezan, ghimbir, nucsoara, unt, pesmet, piper, sare, cimbru, salata verde, rosii.

Ingrediente:

  • 500 g macaroane
  • 4 ouă
  • 250 ml smântână
  • 600 g dovleac de plăcintă
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g parmezan
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • un vârf de linguriţă cu nucşoară
  • 20 g unt
  • 25 g pesmet
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • salată verde
  • roşii

 

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se clătesc cu apă rece, se scurg şi se lasă să se răcească.

Dovleacul se curăţă de seminţe, se taie felii subţiri, se aşază într-o tavă şi se introduce în cuptorul încins pentru circa 25-30 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe.

Se pun macaroanele într-un bol mai mare, se presară dovlea­cul, miezul de nucă tocat mărunt, nucşoara, sare şi piper după gust.

Se presară parmezanul dat pe râzătoare, ghimbirul ras şi cim­bru. Se adaugă smântână şi ouăle bătute separat, se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingre­dientele, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pes­met.

Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până capătă o culoare aurie la suprafaţă şi s-a închegat compoziţia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.