Sufleu cu ceapă si cartofi

Printeaza

Sufleu cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina, lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si branza telemea.

Ingrediente:Sufleu_cu_ceapa_si_cartofi

  • 750 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita supa instant
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 250 g smantana fermentata
  • 80 g branza telemea rasa

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii şi lăsaţi-i să se răcească. Tăiaţi mor­covii rondele şi ceapa cubuleţe. 2 încingeţi untul şi uleiul.

Căliţi ceapa. Presăraţi-o cu făină şi amestecaţi-o. Adăugaţi laptele şi morcovii şi fierbeţi totul cea 10 minute.

Condimentaţi sosul cu sa­re, piper, supă şi pătrunjel.

Preîncălziţi cuptorul la 200 C. Cură­ţaţi cartofii şi tăiaţi-i rondele. Aşezaţi-i în straturi într-o formă de sufleu unsă cu grăsime, turnaţi sosul de ceapă şi condimentaţi.

Turnaţi smântână, presăraţi brânza şi coaceţi sufleul cea 20 min.

 

Sufleu cu ceapă si cartofi

Sufleu_cu_ceapa_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sufleu de paste cu carne

Sufleu de paste cu carne

Sufleu de paste cu carne din: paste, carne, bulion, morcov, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 mor­cov 5 ouă 450 g smântână   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub […]

Sufleu picant cu cheddar

Sufleu picant cu cheddar

Sufleu picant de branza din: unt, pesmet, lapte, faina, piper cayenne, praf de mustar, cheddar, parmezan, oua, sare, piper. Ingrediente:  50 g unt 2-3 linguri pesmet 200ml lapte 30g faina 1 varf de cutit de piper cayenne 1 lingurita praf de muștar 50 g brânză cheddar 25 g parmezan 4 oua sare si piper negru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Pe asta o sa-l incerc si eu, sigur o sa incerc sufleul asta!

  2. Foarte bun sufleul cu ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.