Sufleu cu broccoli

Printeaza

Sufleu cu broccoli

Sufleu cu broccoli

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 150 g unt
  • sa­re
  • 600 g broccoli
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă ulei
  • 30 g miez de nucă tocat
  • 3 ouă
  • 250 ml smântână
  • 6 linguri parmezan ras
  • piper
  • nucşoară rasă
  • 200 g roşii cherry

Mod de preparare:

Frământaţi făi­na cu untul şi 1/2 linguriţă sare. Formaţi o sferă din alu­at, înfăşuraţi-l în folie alimen­tară şi lăsaţi-l circa 30 de minte la frigider. Pregătiţi broccoli, împărţiţi-l în bu­cheţele şi tăiaţi mărunt co­toarele.

Fierbeţi totul în apă cu sare circa 5 minute, apoi scurgeţi-le bine. Incingeţi cuptorul la 200°C. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o cubuleţe şi căliţi-o în ulei. Adăugaţi mie­zul de nucă şi prăjiţi-i, având grijă să nu se ardă.

Ameste­caţi ouăle, smântână şi 4 lin­guri de parmezan, apoi con­dimentaţi accest amestec cu sare, piper şi nucşoară. Un­geţi cu grăsime o formă pla­tă de sufleu (0, 26 cm) şi presăraţi-o cu făină. Aşezaţi aluatul în mijloc şi apăsaţi-l cu mâinile.

Aveţi grijă ca în final să fie uniform. Aşezaţi apoi amestecul cu broccoli, ceapă şi miez de nucă, pre­cum şi roşiile pregătite. Tur­naţi amestecul cu ouă şi smântână, presăraţi sufleul cu restul de parmezan şi coaceţi-l circa 45 de minute.

Sufleu cu broccoli

Sufleu cu broccoli.jpg Sufleu cu broccoli2.jpg Sufleu cu broccoli1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.