Sucuri de vară, răcoroase şi sănătoase

Printeaza

Suc de coacaze rosiiSucuri de vară, răcoroase şi sănătoase

  • conţine vitamine (A, B, C) şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, fier, brom)
  • probleme de sănătate pe care le remediază: lipsa poftei de mâncare, demineralizare, afecţiuni hepatice, febră (scade temperatura)

cum îl consumi:

  • fructele coapte se curăţă de pe ciorchine şi se strivesc manual sau în storcător
  • se beau până la 300 ml/zi (câte 100 ml de 2-3 ori)
  • poate fi diluat cu apă sau consumat ca atare.

Suc de rubarba:

  • cunoscută în China de mii de ani, rubarba este o legumă folosită intens în medicina populară pentru…
  • probleme de sănătate: scăderea febrei, tratarea parazitozelor intestinale; atenţie, rubarba este contraindicată în cazuri de gută şi în litiazele oxalice!

cum îl consumi:

  • 50 ml de suc/zi, începând de dimineaţă şi până la ora 14.00 maximum
  • simplu sau diluat în apă
  • efectul răcoritor al acestui suc se menţine timp de opt ore după ce a fost consumat!

Suc de coacaze negre:

  • coacăza neagră are cel mai mare conţinut de vitamina C; în plus, conţine minerale, magneziu şi sodiu ; probleme de sănătate tratate: oboseală, surmenaj; datorită conţinutului bogat în sodiu, este contraindicat persoanelor hipertensive şi celor care nu au voie să consume sare

cum îl consumi:

  • se prepară şi se consumă la fel ca celelalte sucuri de coacăze.

Suc de cocaze rosii:

  • coacăza roşie conţine, în plus faţă de “sora” ei aurie, vitamina PP
  • probleme de sănătate: coacăza roşie are un rol important în diverse forme de sângerare şi are efect calmant

cum îl consumi:

  • se prepară şi se consumă la fel ca sucul de coacăze aurii.

Suc de orz verde:

conţine un alcaloid important numit hordenină (cu efect dovedit în vindecare, revitalizare, încetinirea procesului de îmbătrânire şi, totodată, cu rol energizant); mai conţine vitamina A şi vitamina C, săruri de calciu, magneziu, fosfor, fier şi potasiu

cum îl consumi:

  • se folosesc boabele încolţite şi tijele verzi
  • tulpinile care au atins înălţimea de 15-20 cm se recoltează tăindu-le la suprafaţa pământului (rădăcinile nu se folosesc)ș se spală şi se mărunţesc, pe cât posibil, până când se obţine o pastă care se introduce în storcător; sucul astfel obţinut se păstrează în sticle, la rece, maximum 4-5 zile
  • 150 ml pe zi de suc concentrat (aceeaşi cantitate poate fi diluată în apă) se consumă cu înghiţituri mici şi rare, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Suc de caise:

  • conţine vitamine (A, B, C) şi minerale (magneziu, fier, calciu, potasiu) – elemente nutritive care dau energie şi, în plus, repară ţesuturile
  • probleme de sănătate pe care le tratează: astenie fizică, insomnie, convalescenţă

cum îl consumi

  • suc proaspăt (200 ml/ zi), obţinut din stoarcerea fructelor
  • îngheţată: sucul amestecat cu o lingură de miere se pune la congelator.

Articol preluat de aici.

 

1 comentariu

  1. Buna ideea cu sucurile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.