Suc de roşii

Printeaza

O reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si busuioc.

Ingrediente:

  • 5 kg rosii
  • sare grunjoasa (neiodata)
  • 1-2 linguri cu zahar brun
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Dă roşiile prin separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat într-o oală şi pune la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se prindă. Când a scăzut aproape de jumătate, adaugă zahărul şi un pic de sare şi piper măcinat.

Lasă să dea în câteva clocote, iar dacă a ajuns la consistenţa dorită, dă oala deoparte.

Toarnă lichidul fierbinte în sticlele/borcanele pregătite (spălate, uscate şi încălzite în cuptorul încins), în care ai pus câteva frunze de busuioc spălate şi zvântate, şi leagă cu celofan. Pune-le într-o lădiţă, înfăşoară-le într-o pătură şi lasă-le să se răcească în voie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.