Suc de morcovi cu ghimbir

Printeaza

Suc de morcovi cu ghimbir din: morcovi, ghimbir, turmeric.

Morcovii sunt legume radacinoase cu o culoare portocalie distinctivă și o formă alungită. Sunt cunoscuți pentru conținutul ridicat de vitamina A, precum și pentru conținutul lor bogat în fibre și alte nutrienți benefici pentru sănătate.

Morcovii au o istorie îndelungată, care începe în Afganistanul de azi, în jurul anului 900 î.Hr. Această legumă a fost inițial cultivată în special pentru frunzele verzi, care au fost folosite în scopuri medicinale. Ulterior, oamenii au observat că rădăcina morcovului avea un gust dulce și o textură crocantă, iar astfel morcovii au devenit cunoscuți și consumați în întreaga lume.

Morcovii sunt cunoscuți pentru culoarea lor portocalie, dar există și varietăți care pot fi de culoare albă, galbenă, roșie sau purpurie. Aceasta se datorează conținutului diferit de pigmenți în rădăcină. În plus, există și morcovi de diferite dimensiuni și forme, de la cei mici și subțiri la cei mari și groși.

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A, care este importantă pentru sănătatea vederii, a pielii și a sistemului imunitar. Conțin de asemenea vitamina K, vitamina C, potasiu și fibre alimentare. Morcovii sunt cunoscuți și pentru conținutul lor ridicat de carotenoizi, în special beta-caroten, care este un antioxidant puternic și poate ajuta la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer, bolilor de inimă și degenerescentei maculare.

  • Morcovii proaspeți și crocanți pot fi consumați așa cum sunt sau tăiați în bastonașe pentru a fi folosiți în salate și dip-uri.
  • Morcovii pot fi gătiți prin fierbere, călire sau aburire. Aceștia pot fi utilizați în supă, tocane, piureuri sau alături de alte legume.
  • Morcovii pot fi stoșiți pentru a obține sucul lor, care este o băutură sănătoasă și revigorantă.
  • Morcovii pot fi copti în cuptor, fie întregi, fie tăiați în bucăți mai mici. Aceasta le adaugă un gust dulce și o textură moale.

 

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 1 cm rădăcină prospătă de ghimbir
  • 1/2 linguriţă de turmeric

 

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul şi ghimbirul şi le storci cu ajutorul unui storcător prin presare la rece.

Adaugi imediat turmericul în suc şi amesteci.

Il poţi bea imediat sau îl torni în sticlă (nu în ambalaj de plastic) şi îl depozitezi la rece până în momentul consumului.

 

Savurati!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Suc de morcovi, sfecla, spanac si ghimbir

Suc de morcovi, sfecla, spanac si ghimbir

Suc de morcovi, sfecla, spanac si ghimbir din: morcovi, sfecla, frunze de sfecla, spanac, ghimbir. Ingrediente: două ceşti de morcovi, mărunţiţi o ceaşcă de sfeclă, mărunţită o jumătate de ceaşcă de frunze de sfeclă o ceaşcă de spanac o lingură de rădăcină de ghimbir, mărunţită       Mod de preparare: Preparaţi sucul din toate […]

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.