Stufat de miel cu hasmatuchi

Printeaza

Stufat de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare.

Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.

Carnea de miel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, stropită sau gătită într-o varietate de sosuri și mirodenii.

 

Ingrediente:Stufat_de_miel_cu_hasmatuchi

  • 2 kg carne de miel
  • 10 legaturi de ceapa verde
  • 7 legaturi de usturoi verde
  • 1 lingura cu bulion
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • 1 legatura de hasmatuchi
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală carnea şi porţi- oneaz-o. Pune-o într-o cratiţă şi acoperă cu apă, adaugă sare şi lasă la fiert.

Pentru că e suficien­tă grăsime în carne, nu e nevoie să adaugi ulei.

Cât fierbe carnea, curăţă ceapa şi usturoiul, iar din când în când, adună spuma de la carne şi adaugă o cană cu apă caldă.

Taie ceapa şi us­turoiul în bucăţi lungi de 3-4 cm şi pune-le peste carne după ce s-a fiert.

Nu trebuie să adaugi apă foarte multă, pentru că verziturile fierb foarte repede (zece minute).

Când ceapa şi usturoiul s-au înmuiat, potriveşte de sare, adaugă oţetul şi bulionul şi dă totul în câteva clocote.

Stinge focul, adauga verdeata tocata marunt si putin piper.

Stufat de miel cu hasmatuchi

Stufat_de_miel_cu_hasmatuchi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.