Struguri marinaţi

Printeaza

Struguri marinaţi

Ingrediente:Struguri marinaţi

  • 1 kg struguri
  • 1 pahar oţet de 9 grade
  • 2 pahare apă
  • 3/4 pahar zahăr
  • 2-6 cuişoare
  • 1 bucată scorţişoară
  • 1 linguriţă sare rasă

 

Mod de preparare:

Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele stri­vite, lovite, pătate sau stricate.

Se aşază în borcan cu cior­chine cu tot. Se fierbe oţetul cu apa, zahărul, scorţişoara, cuişoarele şi sarea, lăsînd să dea cîteva clocote.

După ce s-a răcit, se toarnă peste strugurii aşezaţi în borcan. Borcanul se acoperă cu celofan, se leagăşi se ţine la loc răcoros.

Aceşti struguri se servesc ca garnitură la friptură de curcan, raţă, gîscă, găină, în timpul iernii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.