Strudel rapid
PrinteazaStrudel rapid din: aluat, unt, pesmet, mere, zahar, scortisoara, faina de migdale, stafide, coaja de lamaie.
- 400 g aluat foitaj
- 20 g unt
- 20 g pesmet
pentru umplutura:
- 4 mere golden
- 100 g zahar
- o lingurita scortisoara
- 50 g faina de migdale
- 50 g stafide aurii
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Se pun stafidele la înmuiat în apă călduţă, iar merele se curăţă de coajă, se dau pe râzătoare şi se pun într-o cratiţă.
Se adaugă scorţişoara, zahărul, coaja de lămâie, făina de migdale, stafidele bine scurse si se amestecă totul.
Se întinde cât mai fin posibil aluatul si se transferă pe un şervet. Se unge cu unt si se presară cu pesmet.
Se pune umplutura de mere lăsând un spaţiu de 6 cm, se rulează şi se pune în tavă.
Se unge cu restul de unt si se dă la cuptor pentru 25-30 minute.
Strudel rapid
Pofta buna!