Strudel cu piersici

Printeaza

O reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt, galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, migdale, biscuiti si lapte.

Ingrediente:Strudel cu piersici

aluat:

  • 20 g drojdie
  • 60 g zahar
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • 1 galbenus
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 praf sare
  • zahar pudra

umplutura:

  • 8 jumatati de piersici din compot
  • 2 plicuri zahar vanilinat

crusta si glazura:

  • 100 g unt
  • 90 g zahar
  • 70 g migdale rase
  • 90 g biscuiti macinati
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia zdrobită cu 1 linguriţă de zahăr şi una de făină; se toarnă puţin lapte cald şi se amestecă; se lasă să crească maiaua cca 15 min. Se bat gălbenuşurile cu zahăr şi unt; se înglobează coajă de lămâie, făină şi maiaua. Se toar­nă câte puţin lapte şi se frămân­tă aluatul; se acoperă şi se lasă să crească cca 1 oră, timp în care se mai frământă o dată.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie din 1/2 de aluat. Se taie piersicile felii. Intr-un castron se face un aluat sfărâmicios din unt tocat, zahăr, migdale şi biscuiţi; se împarte cantitatea în patru. Se presară 1/4 din cantitate pe foaia de alu­at şi se aşază piersici; se presa­ră zahăr vanilinat şi se rulează.

Se bat ouăle cu lapte şi se unge rulada; se presară al doi­lea sfert din cantitatea de fulgi de aluat şi se procedează la fel cu restul ingredientelor. Rulade­le se coc la cuptorul preîncălzite la 180 °C cca 35 minute.

Strudel cu piersici

Strudel cu piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.